Niederländisches Buchcover von Adas Raum: Dunkelblauer Hintergrund. Großer Title mit blau, gelb, rot und weißen linierte Buchstaben.

Ada's plek

Sharon Dodua Otoo
Vertaald door Kris Lauwerys, Isabelle Schoepen 

Een verrassende en prikkelende roman over wat het betekent om vrouw te zijn door de eeuwen heen. In de traditie van Yaa Gyasi, Annie Proulx
en Virginia Woolf.

About

Ada is niet één, maar vele vrouwen. Ze is een moeder aan de Goudkust in 1459 die haar pasgeboren baby een gouden parelarmband geeft. De armband zal het lot van andere Ada’s door de eeuwen heen bepalen. In 1848 als ze een buitenechtelijke relatie krijgt met Charles Dickens. In 1945 als ze tot prostitutie wordt gedwongen in een concentratiekamp. En in hedendaags Berlijn als ze zwanger is, een woning probeert te vinden en de armband opduikt bij een tentoonstelling.

Met beeldende taal, grote verbeeldingskracht en humor laat Sharon Dodua Otoo zien wat het betekent om een vrouw te zijn door de eeuwen heen.

Details

Hardcover
Aantal pagina’s 272
Eerste editie 22 maart 2022

ISBN 9789056727093

» Link to publisher's page

Calendar

All upcoming events, readings and lectures.
To the » calendar

Newsletter

News about my work
in English  » via Ko-fi
in German » via Steady

Contacts

Please check you have used the correct spelling of the given names: Sharon Dodua and of the surname: Otoo. Here is also a » voice recording of the name. 

julia.giordano [at] fischerverlage.de
Media Requests

janina.bradacs [at] fischerverlage.de
Readings & Events

graf [at] agenturgraf.de
Literary Agency

bookings [at] sharonotoo.com
Miscellaneous

Social Media

I am currently inactive on social media.

// legal notice and privacy policy